Pannoniay Boglárka Erzsébet

MENÜ

 Tatai Shakespeare Színház - Színiakadémia

 

           Huszka: Gül baba rózsakertje

 

       A Shakespeare Színház 2007 szeptemberében jött létre, ekkor, 2007-2009 között művészeti csoportként működött, kis alkotóműhelyként, hobbiból.

      A társulat 2008-ban támogatást nyert a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány pályázatán ebből a támogatási összegből készült el a Macskák gyermekszínházi változata. 

         Következő darabunk a Kocsi története – vásári komédia volt, 2008 nyarán, amelyet önerőből, illetve adományokból hoztunk létre. Az előadáson ismert színészek vendégszerepeltek: Helyey László, Reviczky Gábor, Szarvas József, Mandel Helga, Seress Zoltán, Szűcs József. 

           Ebből a kis társulatból hoztuk létre a Tatai Shakespeare Színház - Színiakadémiát, amely független, alternatív művészeti műhely. 

        A Tatai Shakespeare Színház a 2010-es évadtól: színészmesterség, beszédművészet-beszédtechnika, ének-hangképzés, tánc-színpadi mozgás, képzést nyújt tajgainak. Valamennyi részterületet külön órán tanulják csoportos, valamint egyéni fejlesztéssel. Hétvégén és délutánonként dolgozunk, így bárki, iskolai és munkahelyi elfoglaltság mellett tagunk lehet, korhatár nincs, gyerekek és felnőttek is tagjai a társulatnak.

       2010-ben hoztuk létre a "Vásári Komédiák" című előadást, mellyel számos fesztiválon szerepeltünk.

    Ezt követte Moliére: Versailles-i rögtönzése, majd a színészmesterség órákon gyakorolt jelenetekből összeállított,"A színház varázslatos világa" című darab, mely válogatás a világirodalom legszebb drámáinak jeleneteiből.

         Huszka Jenő műve alapján készült a "Gül baba rózsakertje" című zenés, táncos 2 felvonásos darab, melyet a tatai vár előtt felállított színpadon mutattunk be 2012 tavaszán.                

 

A színház varázslatos világa

 

 Premierek:  

"Vásári Komédiák"

Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál, 2010. május 29.-30.

"Versailles-i rögtönzés" - Moliére

Barokk Fesztivál, Tata, 2010. augusztus 28.

"A színház varázslatos világa"

Tata, Menner Bernát Zeneiskola, 2010. december 18. 

"Gül Baba rózsakertje" - Huszka 

Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál, 2012. május 20.     

 

         Vásári Komédiák

 

          Kollégáimmal rendkívül fontosnak tartjuk a szakmai minőséget, mind a tanításban, mind a színházi munkában; a szakma tiszteletét, a színház iránti méltóság és alázat megtartását, ezt a hozzállást tanítjuk tanítványainknak is. A tudás elsajátítását és tiszteletét, a klasszikus értékek megőrzését, valamint az erre épülő munka fontosságát. Egy művészi pálya lehetőségét kínáljuk fel, nem "celebeket" nevelünk. Tanítványaink hátteret kapnak az itt kapott képzéssel, amennyiben a színházi pályára kívánnak lépni, de mindazok számára is fontos kommunikációs, önismereti képzést jelent, akik más területen tanulnak tovább. Tanítványaink tehetségét, önálló egyéniségét szeretnénk kibontani és fejleszteni. Kollégáimmal valamennyi szakterületen a klasszikus színészképzésnek megfelelő oktatást nyújtjuk diákjainknak, s a közös színházi munka során a profi színházi próbáknak megfelelő munkát végzünk. Az évad során önálló produkcióra készítjük fel tanítványainkat, hogy színpadi gyakorlatot is szerezzenek. A próbák során a színészmesterség gyakorlati technikai valamint elméleti hátterét is megtanulják. Mind prózai, mind zenés darabokat próbálunk, így minden területen lehetőséget kapnak tehetségük kibontakoztatására. 

 

 

"Mindenek fölött légy hű magadhoz."  

William Shakespeare

      

Weblap készítés ingyen

Asztali nézet